Over SimpelTuinieren

Ik ben Christian Naethuys, oprichter van SimpelTuinieren. Geboren en getogen in Australië en in 1992 naar Nederland geëmigreerd om een een nieuwe leven te beginnen. 

Meer dan 22 jaar later ben ik er nog steeds en ik heb geen enkele plannen om terug te gaan. Ik heb een relatie van meer dan 20 jaar en inmiddels een jaar of 4 ook nog eens getrouwd. Ik heb vrienden om me heen en ik mag bezig zijn met alles wat groeit en bloeit. Kortom: ik blijf. 

Wat ik ik nog mis is, is een manier waarop ik de wereld mooier en gezonder kan maken. De hele wereld veranderen zou nog leuker zijn, maar dat is mij niet weggelegd. Ik begin bij mezelf en dat is ook meer dan genoeg merk ik. Wat ik ook geleerd heb is, dat alle kleine beetjes  helpen en zich opstapelen tot een groter geheel waarvan jij een deel van uit kan maken. Wat het ook zal worden, klein of groot, als ik een extra bijdrage leveren kan via SimpelTuinieren, dan ben ik  al zielsgelukkig.

Ik ben jaren werkzaam als vrijwilliger voor de AVVN en hier heb ik een groep mensen leren kennen die mij enorm hebben geïnspireerd. Samen hebben we het niveau van volkstuinen in Utrecht omhoog getrokken met behulp van subsidie van de gemeente Utrecht. Iedereen deed dat met passie, want je bent met meer bezig dan alleen een volkstuin. Lees het boek "De meerwaarde van tuinenparken van Ans Hobbelink om het beter te begrijpen. Je leert hoe belangrijk een volkstuincomplex is voor de maatschappij.  Dit vrijwilligerswerk heeft geleid tot het uitzoeken van bijzondere planten en ik heb onderzoek gedaan naar planten en dieren die in hun voortbestaan bedreigd worden. Die staat op de Rode Lijst. Uiteindelijk bleef ik op zoek naar een  manier om verandering tot stand te kunnen brengen.

 

 

Mijn kennis en ervaring wil ik delen met het brede publiek.  Niet iedereen is in de gelegenheid om zo'n traject op te pakken. Gelukkig heb ik een fantastische partner die mij de ruimte heeft gegeven om het te proberen. Vandaar mijn bedrijf: SimpelTuinieren.

 

Ik hoop verenigingen in staat te stellen de producten van SimpelTuinieren aan hun leden te kunnen verkopen en daaruit ook een goede winst te maken. Uiteindelijk zullen steeds meer mensen in aanraking komen met de milieuvriendelijke producten  van SimpelTuinieren en zal mijn kleine bijdrage leiden tot een opeenstapeling en een grote bijdrage worden.

 

Via SimpelTuinieren gaat een deel van de wist naar een goed doel en er blijft genoeg over om de organisatie te motiveren de producten aan hun leden te verkopen. Een win-win situatie. Voor iedereen die rechtstreeks via simpeltuinieren.nl koopt geldt hetzelfde. Je kunt zelf aangeven aan welk goed doel een deel van mijn winst, via jou aankoop, gaat krijgen.

 

Ik doe dit niet alleen, maar samen met Janne Ouwerkerk. Ik ben toch een groepsmens en in mijn eentje dit doen vond ik niets. Hij is ook iemand die gelooft in het beter maken van de wereld waar we wonen. Dus we gaan het samen doen. 

 

We zullen niet snel rijk hiervan worden want het grootste deel gaat naar de vereniging die de producten verkoopt. Een deel gaat naar een goed doel ener zal niet veel van overblijven. Zodra een paar honderd verenigingen meedoen, zal er iets overblijven. Ik ben ervan overtuigd, dat dat ons gaat lukken. 

 

Christian Naethuys, oprichter SimpelTuinieren